Tiden fremover

Tiden går fort og vi nærmer oss skoleslutt (13.Mai), Men det er mye igjen å oppleve. Den største turen skal vi nemlig ha etter Vinterferien!! Tur til Narjan-Mar:
Da skal vi først til Murmansk, for å så ta fly ned til Moskva. Etter noen dager i Moskva tar vi fly videre Narjan-Mar hvor vi først har en mellomlanding Arkangelsk . Planen vår i Narjan-Mar er å besøke urfolket Nenetserne, se hvordan de bor på tundraen og oppleve tradisjonell mat. Vi skal også se byen og besøke skolen, museum og park.

Vi gleder oss veldig til Moskva, til å se den røde plass og den kjente Vasily-katerdralen. Vi skal også se Lenin sin grav plass hvor vi kan gå inn hvis vi vil å se liket hans. Kunst museum skal vi også besøke jeg (Wiviann) synes at den russiske kunsten er utrolig. Også blir det selvfølgelig litt shopping og fritid 😊
Det å ta fly videre til Arkhangelsk og Narjan-Mar blir spennende. Det er første gang vi flyr i forbindelse med en klassetur og i Russland.

Vi gleder oss til å se hva Narjan-Mar har å by på, hvordan det ser ut, museer, skoler og selve byen. Vi skal også kjøre snøskuter veldig langt for å komme oss inn på tundraen hvor det er nenetsere som lever i tsjom (det minner om en lavvo). Vi skal sove i tsjom og gjøre andre aktiviteter og smake på tradisjonelle retter. Håper også på å få høre litt historie og gamle sagn og eventyr.
Videre:
Når vi kommer hjem fra Russland så skal vi delta som frivillige på Finnmarksløpet. Finnmarksløpet er ett årlig arrangement hvor de har frivillige som jobber for seg på sjekkpunktene. Vi på skal være på villmarks - sjekkpunktet på Vaggetem (øvre Pasvik). Det blir spennende, lærerikt og vi får kjenne det å ikke sove så mye og jobbe fysisk. Når vi er ferdige på Vaggetem er det noen av oss som skal videre til sjekkpunktet Neiden og være der.
Så når vi kommer tilbake på skolen har vi samisk uke. Vi skal også skrive blogg lage video og redigere bilder fra turene våre. Vi skal også en tur og besøke NIBIO, så er det påskeferie.


Etter påskeferien skal vi forberede oss til vår linjefagskveld. Dette kommer det ett blogginnlegg om senere  så er det linjefagstur og enda mere forberedelse til linjefagskveld, som vi gleder oss veldig til, da skal vi vise fram linja og underholde de andre med humor og glede.
Så har vi en felles skoletur som vi ikke vet hvor går ennå fordi læreren holder det hemmelig, men blir spennende 😊 og vipps (ikke DNB sin tjeneste) så er det siste skole uke. Da kommer det mange foreldre og annen familie opp hit for å se hvor vi har bodd det siste året, hva som har forandra ungene deres og de for også hilse på alle de andre. Det er også en felles skoleavslutning.

Comments

Popular posts from this blog

Tur til Nikkel og Zapoljarniy

Aksjon mot plast i havet! - Mats og Wiviann

Hot-Arctic i Narjan Mar!