Litt om hvordan jeg hadde det hos min vertsfamilie i Petrozsavodsk(Dette er meg og Alina)


Hei!!!!


Jeg og resten av Hot Arctic har vært på reise til Petrozavodsk i Russland (republikken Karelia). Turen har vært en kjempe fin, hyggelig og lærerik. Den har også vært fullpakket med program + vi har møtt mange nye mennesker.

Vi begynte reisen fra skolen på søndag morgen hvor vi ble kjørt til Murmansk som tar 3,5t men ble ca 4,5t pga passkontrollene og det ene stoppet vi hadde i Titoweka. (Vi hadde 4 passkontroller på veien til Murmansk)
Videre fra Murmansk så gikk turen videre til Petrozavodsk på tog. Denne togturen varte 19 timer, noe jeg trodde skulle komme til å bli kjedelig, men det ble det ikke. Vi satt å snakka, leste, hørte på musikk, tok bilder, delte godteri, og spiste mat også la vi oss. Det var veldig behagelig å sove på toget på vei til, men på vei hjem var det ikke så lett fordi jeg gledet meg litt til å komme hjem.
Når vi kom til Petrozavodsk sto journalist klassen med læreren sin Yelena å ventet å oss. Vi hilste på elevene og fikk tildelt hvem vi skulle bo hos (vertsfamilie) Hun jeg skulle bo hos heter Alina. Jeg ble med Alina til bilen hvor faren satt og ventet på oss. Når vi kom hjem så hilste jeg ordentlig på faren fordi vi hadde utvekslet ett hei i bilen.


(Dette er huset Alina og familien bodde i)

(Jeg sov  ved veggen og Alina i den midt på gulvet)

Alina viste meg rommet sitt og hvor jeg skulle sove, jeg synes det var veldig hyggelig at jeg skulle dele rom med henne fordi da fikk vi tid til å prate på kveldene siden det var så hektiske dager. Så når jeg hadde fått kommet meg på plass, dro vi til ett kjøpesenter som heter Lotus Plaza siden hun ikke visste hva jeg likte å spise. Det var utrolig hyggelig å gå ut å spise med henne. Hun lurte på så mye og jeg lurte på så mye så vi svarte hverandre. Så var det ett møte på skolen som vi ble kjørt til av bestefaren hennes (han og bestemoren bodde i nabohuset) og vi ble hentet av faren. Når vi kom til hjem var moren til Alina kommet hjem, hun var utrolig hyggelig og snill. Hun hadde laget eple pai til oss. Alina fungerte som tolk mellom meg og foreldrene siden de bare kunne Russisk men det gjorde ikke meg noe fordi da fikk jeg hørt masse russisk. Etter at jeg og Alina hadde lagt oss ble vi liggende å prate. Neste dag fikk jeg en god morgen klem av moren og en utrolig god frokost. Når vi skulle dra så fikk jeg hade klem. Dette skjedde hver dag + klem når jeg kom hjem.

(vertsfamilien og meg )


Den siste kvelden hadde jeg vært på Russisk opera med resten av Hot Arctic, dette var en helt ny og utrolig fin opplevelse for meg. Siden dette var min første gang på opera så har jeg lyst til å gå på en opera i Norge for å sammenlikne.
Når operaen var ferdig sto Alina utenfor og ventet på meg. Når vi kom hjem så hadde moren stekt bliny (pannekaker på russisk) og etter at vi hadde spist ble vi sittende å prate. Jeg oppdaget at hvis jeg så på kroppsspråket og oppfattet noen ord som jeg kunne, så klarte jeg å skjønne ca hva moren sa. Og hvis jeg brukte noen russiske ord i min setning skjønte moren hva jeg sa. Den kvelden gikk vi å la oss ca 00:00 men prata til 01:30

Jeg er utrolig glad for denne turen ikke bare for opplevelsene, og læringen men også fordi jeg har fått meg nye minner og venner!!Her er det noen tilfeldige bilder fra turen:
 

Comments

Popular posts from this blog

Tur til Nikkel og Zapoljarniy

Aksjon mot plast i havet! - Mats og Wiviann

Hot-Arctic i Narjan Mar!