Forventninger til Hot Arctic sin første reise til Russland - Wiviann og Mats

     

Vi på Hot-Arctic reiser til Petrozavodsk to uker etter Høstferien vi tar bussen etter frokost på søndagen ved ni tiden, bussen går til Murmansk. Og etter det tar vi tog i god gammeldags russisk(underklasse) stil ned til Petrozavodsk. Vi vet at vi kommer til å ankomme Petrozavodsk på mandag ved tre tiden. Så da blir det reisetid på 1 og en halv dag. Så da sover vi faktisk på togturen og blir sikkert kjent med noen hyggelige russere. Mats er spent på å se hvordan det er i Russland, han har aldri vært der før. Wiviann gleder seg til å se mer av Russland ettersom hun har bare vært i Nickel. Vi gleder oss til reisen siden det kommer til å bli en sosial opplevelse der vi kommer til å bli mere kjent med hverandre.

 Vi håper også på å lære om den opprinnelige befolkningen i Petrozavodsk (Som ligger i Republikken Karelia). Det er Vepsere og Karelere som opprinnelig bosatte seg i det området, de snakker språk som er beslektet med Finsk (Spesielt Karelerne). Vi håper på å forbedre våre russisk-kunnskaper og få nye kontakter og venner. Vi håper på at våres Russiske-kontakt, Jelena viser oss rundt i byen og at hun hjelper oss med å få bedre forståelse om situasjonen til urbefolkningen og minoritetene som befinner seg der. Vi gleder oss til å se hva det russiske kjøkken har å tilby oss, Mats er faglært kokk og han er veldig spent!

Dere får høre mer om turen når vi er tilbake igjen, så dette er bare forventningene vi har for turen.  Vi gleder oss kjempemye!

- Wiviann og Mats

Comments

Popular posts from this blog

Tur til Nikkel og Zapoljarniy

Aksjon mot plast i havet! - Mats og Wiviann

Hot-Arctic i Narjan Mar!